Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Warren Fernandez Pencetus Ummah

Bekas peserta pencetus ummah musim kedua warren fernandez menerusi facebook mended4hkan detik kelamnya pada tahun 2019. Bekas jemputan di rancangan pencetus ummah iaitu warren fernandez atau nama islamnya adam warren fernandez abdullah sudah menampakkan penampilannya seakan akan seorang wanita selepas meluahkan rasa kekecewaannya apabila perniagaan yang dijalankan sebelum ni bersama zain saidin iaitu suami kepada pelakon terkenal rozita che wan tidak langsung menguntungkan.

Semua Tak Menjadi Gara Gara Business Dengan Zain Saidin Pu Ini Dikejar Hampir 35 Orang Ah Long Info Meecks

Warren pernah menjadi tetamu dalam mimbar pencetus ummah untuk berkongsi pengalamannya kerana memeluk islam.

Warren fernandez pencetus ummah. Namun nampaknya setelah meninggalkan program dakwah tersebut imej adam warren sudah semakin berubah ke arah seakan akan wanita. Masa tu taknak langsung beri peluang pada diri ini untuk tonton rancangan tersebut dan. Bekas peserta pencetus ummah warren fernandez atau nama islamnya adam warren fernandez abdullah sudah menampakkan penampilannya seakan akan seorang wanita selepas meluahkan rasa kekecewaannya apabila perniagaan yang dijalankan sebelum ni bersama zain saidin iaitu suami kepada pelakon terkenal rozita che wan yang tidak langsung menguntungkan.

Lebih mengejutkan dia membuat pengakuan bahawa kerjasama perniagaan dengan pelakon zain saidin lingkup hanya dalam masa setahun saja. Menerusi beberapa perkongsian gambar di laman. Terasa macam dibuat buat berlakon dan sebagainya macam rancangan lawak pun ada.

Warren fernandez atau nama islam adam warren abdullah merupakan bekas peserta pencetus ummah musim kedua dan apa yang kurang bernasib baik dia telah ditimpa kerugian hampir setengah juta. Sebelum ini warren pernah menjadi tetamu program realiti pencetus ummah pu musim kedua pada 2014. Namun baru baru ini imej adam warren sudah semakin berubah ke arah seakan akan wanita telah mendapat pelbagai komen dan persepsi orang ramai.

Pernah menjadi tetamu jemputan pencetus ummah warren fernandez atau nama islamnya adam warren fernandez abdullah telah meluahkan rasa kekecewaan apabila perniagaan yang dijalankan bersama zain saidin tidak menguntungkan. Di saat saat warren ditimpa pelbagai kecaman dan ujian jauh di sudut hatinya inginkan bimbingan serta nasihat dari para ilmuan dalam soal agama yang pernah menjadi teman rapatnya sebelum ini. Terdahulu bekas peserta pencetus ummah warren fernandez atau nama islamnya adam warren fernandez abdullah telah meluahkan rasa kekecewaan apabila perniagaan yang dijalankan bersama zain saidin tidak menguntungkan.

Perkara ini didedahkan sendiri oleh warren menerusi facebook miliknya beberapa hari lepas menceritakan liku liku hidupnya yang jatuh. Jelas warren zain tidak mengeluarkan modal kewangan bagi menjalankan perniagaan mereka yang terletak di kota damansara selangor. Ikhlas kata masa musim pertama rancangan pencetus ummah dahulu mama tidak terpanggil nak menonton rancangan ini.

Penampilan warren menjadi pertikaian apabila ada pihak membangkitkan imejnya ketika di program realiti pencetus ummah pu musim kedua pada 2014. Pencetus ummah dan warren fernandez assalamualaikum wbkt. Namanya mungkin tak semegah seperti peserta pencetus ummah yang lain.

Warren turut meluahkan hal berkenaan di facebook miliknya.

Bekas Peserta Pencetus Ummah Diburu Ah Long Hutang Lebih Rm300k Bisnes Bersama Zain Saidin Lingkup Youtube

Iltm Asia 2013 Interview With Warren Fernandez Seri Chenang Resort Spa Langkawi Youtube

Bisnes Dikongsi Bersama Zain Saidin Lingkup Bekas Peserta Pencetus Ummah Tanggung Hutang Lebih Rm300 000 Kartel Dakwah

Adam Mengakui Dirinya Khunsa Mynewshub

Bekas Jemputan Di Rancangan Pencetus Ummah Tampil Dengan Imej Wanita Apa Sudah Jadi Terengganu 11

Adam Warren Fernandez Abdullah Ucapan Ramadan Youtube


Posting Komentar untuk "Warren Fernandez Pencetus Ummah"